Đề thi thử THPT quốc gia 2018 môn Tiếng Anh của Bộ GD&ĐT lần 1 (Có đáp án) Đề minh họa 2018 môn tiếng Anh

  • Phát hành Bộ GD-ĐT
  • Đánh giá 1 đánh giá
  • Lượt tải 223
  • Sử dụng Miễn phí
  • Cập nhật 25/01/2018

Giới thiệu

Để chuẩn bị cho kỳ thi THPT Quốc Gia 2018 Bộ Giáo Dục và Đào Tạo đã đưa ra bộ đề minh họa 2018 để các em tham khảo, theo đó bộ đề thi thử 2018 sẽ bao gồm 14 bộ đề của 14 môn. Dưới đây là Đề thi thử THPT quốc gia 2018 môn Tiếng Anh của Bộ GD&ĐT lần 1 để các em làm thử kiểm tra và có cách bổ sung kiến thức để có đủ hành trang cho kỳ thi THPT Quốc Gia 2018 sắp tới.

Đề thi tham khảo THPT quốc gia 2018 môn Tiếng Anh

BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

ĐỀ THI THAM KHẢO

(Đề thi có 06 trang)

KỲ THI TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA NĂM 2018

Bài thi: NGOẠI NGỮ; Môn thi: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề

Mã đề thi 001

Họ, tên thí sinh: .........................................................................

Số báo danh: .............................................................................

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1. A. legal

B. diverse

C. polite

D. complete

Question 2. A. interview

B. compliment

C. sacrifice

D. represent

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3. A. mood

B. flood

C. spoon

D. moon

Question 4. A. listens

B. reviews

C. protects

D. enjoys

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. If he were younger, he_________.a professional running competition now.

A. will join

B. had joined

C. would have joined

D. would join

Question 6. The children_________.to bed before their parents came home from work.

A. were all going

B. had all gone

C. had all been going

D. have all gone

Question 7. Linda refused_________.in the musical performance because she was sick.

A. to participate

B. participate

C. participating

D. to participating

Question 8. There has been little rain in this area for months,_________.?

A. has it

B. has there

C. hasn’t it

D. hasn’t there

Question 9. David was deported on account of his expired visa. He_________.it renewed.

A. must have had

B. should have had

C. needn’t have had

D. mightn’t have had

Question 10. The proposal_________.by the environmentalists to grow more trees has received approval from the council.

A. which suggested

B. be suggested

C. suggested

D. was suggested

Question 11. Project-based learning provides wonderful opportunities for students to develop their______.

A. creative

B. creativity

C. create

D. creatively

Question 12. Violent films may have a negative_________.on children.

A. opinion

B. influence

C. dependence

D. decision

Question 13. A good leader should not be conservative, but rather_________.to new ideas.

A. receptive

B. acceptable

C. permissive

D. applicable

Question 14._________.individuals are those who share the same hobbies, interests, or points of view.

A. Light-hearted

B. Like-minded

C. Even-handed

D. Open-minded

Question 15. The child has no problem reciting the poem; he has_________.it to memory.

A. devoted

B. added

C. committed

D. admitted

Question 16. After several injuries and failures, things have eventually ______for Todd when he reached the final round of the tournament.

A. looked up

B. gone on

C. taken up

D. turned on

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 17. The first few days at university can be very daunting, but with determination and positive attitude, freshmen will soon fit in with the new environment.

A. interesting

B. memorable

C. serious

D. depressing

Question 18. Deforestation may seriously jeopardize the habitat of many species in the local area.

A. do harm to

B. set fire to

C. give rise to

D. make way for

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19. In this writing test, candidates will not be penalized for minor mechanical mistakes.

A. punished

B. rewarded

C. motivated

D. discouraged

A. become enemies             B. become friends

C. give up weapons             D. reach an agreement

Question 20. After their long-standing conflict had been resolved, the two families decided to bury the hatchet.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Question 21. John and Mary are talking about what to do after class.

John: “ ”

Mary: “Yes, I’d love to.”

A. Do you often have time for a drink after class?

 

B. Would you like to have a drink after class?

C. Do you often go out for a drink after class?

D. Would you like tea or coffee after class?

Question 22. Paul and Daisy are discussing life in the future.

Paul: “I believe space travel will become more affordable for many people in the future.” Daisy: “_

A. It doesn’t matter at all.

B. There’s no doubt about that.

C. It is very kind of you to say so.

D. I am sorry to hear that.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 23 to 27.

GOOD FRIENDS

Psychologists have long known that having a set of cherished companions is crucial to mental well-being. A recent study by Australian investigators concluded that our friends even help to (23)            our lives. The study concentrated (24) _______the social environment, general health, and lifestyle of 1,477 persons older than 70 years. The participants were asked how much contact they had with friends, children, relatives and acquaintances.

Researchers were surprised to learn that friendships increased life (25) _________to a far greater extent than frequent contact with children and other relatives. This benefit held true even after these friends had moved away to another city and was independent of factors such as socio- economic status, health, and way of life. According to scientists, the ability to have relationships with people to (26)________one is important has a positive effect on physical and mental health. Stress and tendency towards depression are reduced, and behaviours that are damaging to health, such as smoking and drinking, occur less frequently. (27)________, our support networks, in times of calamity in particular, can raise our moods and feelings of self-worth and offer helpful strategies for dealing with difficult personal challenges.

(Source: Academic Vocabulary in Use by Michael McCarthy and Felicity O’Dell)

Question 23. A. prolong

B. lengthen

C. stretch

D. expand

Question 24. A. in

B. with

C. on

D. at

Question 25. A. expectation

B. insurance

C. expectancy

D. assurance

Question 26. A. who

B. whom

C. what

D. that

Question 27. A. Otherwise

B. For example

C. Moreover

D. However

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 28 to 34.

We get great pleasure from reading. The more advanced a man is, the greater delight he will find in reading. The ordinary man may think that subjects like philosophy or science are very difficult and that if philosophers and scientists read these subjects, it is not for pleasure. But this is not true. The mathematician finds the same pleasure in his mathematics as the school boy in an adventure story. For both, it is a play of the imagination, a mental recreation and exercise.

The pleasure derived from this activity is common to all kinds of reading. But different types of books give us different types of pleasure. First in order of popularity is novel-reading. Novels contain pictures of imaginary people in imaginary situations, and give us an opportunity of escaping into a new world very much like our world and yet different from it. Here we seem to live a new life, and the experience of this new life gives us a thrill of pleasure.

Next in order of popularity are travel books, biographies and memoirs. These tell us tales of places we have not seen and of great men in whom we are interested. Some of these books are as wonderful as novels, and they have an added value that they are true. Such books give us knowledge, and we also find immense pleasure in knowing details of lands we have not seen and of great men we have only heard of.

Reading is one of the greatest enjoyments of life. To book-lovers, nothing is more fascinating than a favorite book. And, the ordinary educated man who is interested and absorbed in his daily occupation wants to occasionally escape from his drudgery into the wonderland of books for recreation and refreshment.

Question 28. What does the passage mainly discuss

(Source: http://www.importantindia.com)

A. Different types of books

B. Different kinds of reading

C. Reading as an exercise for the brain

D. Reading as a pleasurable activity

Question 29. According to paragraph 1, which of the following is NOT true?

A. Ordinary people may think that philosophy and science are

B. Reading about mathematics is mentally entertaining for a

C. Philosophers and scientists do not read for

D. A more advanced person takes greater pleasure in

Question 30. The word “derived” in paragraph 2 is closest in meaning to _______.

A. differed

B. established

C. bought

D. obtained

Question 31. The word “it” in paragraph 2 refers to_________.

A. a new life

B. our world

C. an opportunity

D. a thrill of pleasure

Question 32. The word “immense” in paragraph 3 is closest in meaning to_________.

A. great

B. limited

C. personal

D. controlled

Question 33. According to the passage, travel books, biographies and memoirs_________.

A. are wonderful novels

B. tell stories of well-known places

C. are less popular than novels

D. are more valuable than novels

Question 34. According to paragraph 4, which of the following is the most fascinating to book- lovers?

A. A daily occupation

B. An ordinary educated man

C. The wonderland

D. A favorite book

Nhấn Tải về để tải toàn bộ đề thi

Đáp ánđề thi thử THPT quốc gia 2018 môn Tiếng Anh

1 A 21 B 41 A
2 D 22 B 42 D
3 B 23 A 43 B
4 C 24 C 44 C
5 D 25 C 45 A
6 B 26 B 46 B
7 A 27 C 47 B
8 D 28 D 48 B
9 B 29 C 49 C
10 C 30 D 50 D
11 B 31 B    
12 B 32 A    
13 A 33 C    
14 B 34 D    
15 C 35 B    
16 A 36 C    
17 D 37 A    
18 A 38 D    
19 B 39 A    
20 A 40 B